zware draagarmstellingenBR zware draagarmstellingen zijn uitermate geschikt voor mechanische belading van zware goederen. Onze zware draagarmstellingen worden standaard geleverd met een hoogte van 2½ t/m 9 meter met stappen van 500 mm en kunnen uitgerust worden met draagarmen met een lengte van 600, 800, 1000, 1200, 1500 en 2000 mm met diverse draagvermogens.

De draagarmstellingen zijn ideaal voor de opslag van lange materialen. Dankzij de draagarmen die verticaal in de staander worden gehaakt ontstaat een flexibele stelling die tegen een stootje kan. De inhaak draagarmen zijn ontworpen om beschadigingen aan draagarm en staander te voorkomen. Beschadigingen ontstaan vaak door een foutieve handeling met plaatsingsmaterieel zoals een heftruck. Door een bewegingsvrijheid van de arm zowel opzij als omhoog is dit verleden tijd.

draagarmstelling zwaar onderdelen

Onderdelen

1. Staander
2. Draagarm
3. Voet staander
4. Horizontaal schoor
5. Diagonaal schoor
6. Koppelhoek
7. Afrolbeveiliging arm

Eigenschappen

●  Staanders en voeten afgewerkt met epoxycoating
●  Draagarmen afgewerkt met epoxy poedercoating
●  Staanders en voeten RAL 5015, armen RAL 2004
●  Schoring sendzimir verzinkt
●  Voor buitenopslag thermisch verzinkt
●  Draagarmen verstelbaar per stap van 100 mm
●  Voor enkelzijdig en dubbelzijdig gebruik
●  Voor kraan- en heftruckbelading
●  Doorlopende opslag middels armbruggen

ontwikkeling

Beschadigingen aan magazijnstellingen zijn in de praktijk onwenselijk. Niet alleen omdat met het vervangen veel kosten gemoeid gaan maar ook uit veiligheidsoogpunt. Door schade aan stellingen wordt het bezwijkrisico namelijk aanzienlijk verhoogd. Het BR inhaaksysteem speelt in op deze praktijksituatie. Beschadigingen ontstaan vaak door een foutieve handeling met plaatsingsmaterieel zoals een heftruck of zijlader.

Om botsingen met de draagarm te vertalen naar een bewegingsrichting is een speciale stootgeleider ontwikkeld. Deze stootgeleider zal de draagarm in sturen naar de weg van de minste weerstand, dit kan door de vorm van de geleider in opwaartse of zijwaartse richting zijn. Om de nadelige gevolgen te beperken zijn de onderstaande oplossingen verwerkt.

scenario 1

Draagarm wordt in horizontale richting belast en beschadigd.


oplossing

Bij toepassing van de inhaakverbinding wordt de arm niet beschadigd omdat de arm zowel naar links als naar rechts kan scharnieren. Hierdoor beweegt deze na impact, zonder beschadiging weer terug in de oorspronkelijke positie.

scenario 2

Draagarm wordt in verticale richting belast en beschadigd.oplossing

Omdat de arm ook naar boven kan scharnieren, wordt de arm niet beschadigd. Ook in dit geval beweegt de arm na impact weer terug in haar oorspronkelijke positie, zonder beschadiging.

scenario 3

De meeste draagarmstellingen zijn vervaardigd uit IPE- profielen wat tot onwenselijke situaties kan leiden. Dit omdat heftrucklepels in een draagarm kunnen blijven steken met als gevolg beschadiging van de verbinding van de staander met de draagarm.

oplossing

Door het gebruiken van een kokerprofiel als draagarm is het uitgesloten dat een heftrucklepel opgesloten raakt in de draagarm.

de praktijk


Horizontale uitwijking draagarm

Verticale uitwijking draagarm

Videonormering

Als gebruiker dient u rekening te houden met de geldige nationale veiligheidsvoorschriften inzake magazijninrichtingen. BR draagarmstellingen worden ontworpen conform alle gestelde Nederlandse en Europese normen. De belangrijkste zijn:

  • NEN 5052 Magazijnstellingen - aanschafgegevens montage en gebruik
  • NEN 5054 Palletstelling - bediening door magazijntrucks / Projectspecificatie in samenhang met de Verklaring van toegelaten gebruik
  • Bouwbesluit 2003
  • Eurocode 0 Grondslagen
  • Eurocode 1 Belastingen op constructies
  • Eurocode 3 Ontwerp en berekening van staalconstructies
  • NEN-EN15629 Steel static storage systems - Specification of storage equipment
  • NEN-EN15635 Steel static storage systems - Application and maintenance of storage equipment
  • RAL-RG 614 Lager- und Betriebseinrichtungen, Gütesicherung

Foto gallery